Ezt a bejegyzést fél1körül írom, mikor már eléggé korog a gyomrom egy finom ebéd után. A mai nap mamáméknál ebédelünk lasagne-t. Kicsit megnyugtató, hogy fél óra múlva a számban érezhetem az ízét. De nézzük csak mit is nevezek ÉN ételnek.
Az embernek szüksége van néha a gyorskajára, már csak az íze miatt, bár ezt is el tudjuk készíteni magunknak otthon, ami talán mégfinomabb, és egyértelműen laktatóbb, mint az "éttermekben" kapható.
A legfinomabb ételek mégis a sajátkészítésűek. Mikor leülsz a szépen megterített asztalhoz egésznapi főzés után, és élvezed, amit készítettél. Minden egyes fogás külön műalkotás. A dícséret még finomabbá teszi az ételt.
Érdemes új ízeket, ételek kipróbálni, így találhatjuk meg a kedvencünk, és amit a legszívesebben készítünk. Be kell valjam, nekem még nem sikerült ezt megtalálni. Sok mindent szeretek csinálni. Gyümölcsleveseket, húsokat, desszerteket minden mennyiségben. És néha húsos, zöldséges levesek is szóbajöhetnek. Ha még is meg kellene nevezni valamit, akkor az a krumplipüré (nyomós krumpli) lenne. Szeretek rajta kísérletezni, oregánót, kakukkfüvet, szerecsendiót és gyömbért szoktam beletenni. Mindegyik más ízvilág.
Amiben még elég jónak mondhatom magam a korosztályomhoz képest, az a bor. Esténként isszák a kannás, Dankó és néha elég silány borokat. Nem is bírom azokat megkóstolni. Minden ételhez minőségi, megfelelő ízvilágú bort kellene inni. A vöröshúshoz vörös bort (pl: Egri Bikavér), ha szaftos a hús akkor száraz a legjobb választás. A fehérfúsokhoz pedig fehér bort vagy esetleg rosét érdemes választani, bár azt a desszerthez ajánlanám. Vannak kimondottan desszert borok, azok elégé édesek, néhányan nem is tudják meginni e miatt.
Itthon eldöntöttük, a nyáron minden nap valami mást fogunk főzni. Nem esszük kétszer ugyan azt. Ez is hozzátartozik az egészséges élethez. Lesz itt minden, csípős, húsos, édes, édes-savanyú, sós, szóval minden, amit föl lehet sorolni.
Egyen midenki változatosan, és jóízűt. Megyek ebédelni... és utána táncolni
Utolsó kommentek